Κυριακή 30 Αυγούστου 2015

Δηλώσεις των επόμενων 100 ημερών, σε νοηματική και πάλι – [COM-20]

- Τσίπρας (περί αριστερούριου καιρού) :  Δεν είμαι πρωθυπουργός παντός καιρού.
- Τσίπρας (περί υπεύθυνης ευθύνης) : Εχουμε νωπή εντολή και δεν θα μεταθέσουμε τις ευθύνες μας στο λαό.
- Τσίπρας (περί ρήξης και χαμένων) : Από τη ρήξη έχει να χάσει η ΕΕ, όχι εμείς .
- Μπαλάφας (περί λαϊκής κυριαρχίας αλά σύριζα ή μένουμε για πάντα κνίτες) : Μπήκε ο λαός στο σπίτι σας και σας κακοφαίνεται ...
- Βαρουφάκης (περί μαθήσεως και κακομαθήσεως) : Πραγματικά έμαθα πολλά απ’ τον Σόϊμπλε κι ελπίζω να έμαθε κι αυτός.
- Κωσταντοπούλα (περί στρατηγικής πεδίου, σε πληθυντικό μεγαλοπρεπείας) : όπου υπάρχει πεδίο διεκδίκησης ... θα διεκδικούμε.
- Τσίπρας (περί αριστερού αμφίπλευρου φθόνου) : Διακρίνω λίγο φθόνο σ’ όσα λέτε,, θα θέλατε και σεις στο βάθος να κάνετε ό,τι εμείς αλλά δεν τολμήσατε. Την Κυριακή όμως θελημένα ή αθέλητα θα ψηφίσετε το ίδιο ΟΧΙ με μας.
- Τσίπρας (περί ταξικών διαπραγματευτικών διαφωνιών με εταίρους) : Οι πραγματικές διαφορές μας είναι μηδαμινές.
- Τσίπρας (περί ακριβούς κακίας εταίρων κι επίλυσης λαϊκών παρεξηγήσεων) : Στόχος τους δεν είναι να πέσει η κυβέρνηση, ούτε το GREXIT αλλά να μειωθεί το πολιτικό κεφάλαιο του ΣΥΡΙΖΑ.
- Τσακαλώτος (περί οπτικής αγωνιστικού χώρου) : Η Μέρκελ ξέρει καλύτερα από μας ακόμα και τα ποδοσφαιρικά.
- Τσακαλώτος (περί κουράς μοναχών και χρεωμένων) :  Ακόμα κι αν μας κουρεύατε το χρέος 100% σε 3 χρόνια θα είμαστε στα ίδια.
- Τσίπρας (περί αεράτης δημοκρατίας και διεθνούς πολιτικής) : Αν ήταν να ακολουθούμε τις επιλογές τους, δεν θα χρειάζονταν οι εκλογές και η έκφαση της λαϊκής βούλησης.
- Τσίπρας (περί εκβιασμών της πρωτοφανούς πραγματικότητας) :  Αναγκαστήκαμε σε μιά κακή συμφωνία μπροστά σ’ ένα πρωτοφανή εκβιασμό.
- Βαρουφάκης (περί θριάμβου και νοήματος του περήφανου ΟΧΙ) : Μετά το 61% τους βρήκα (τους τσιπραίους) μέσα σε μια ατμόσφαιρα απογοήτευσης.
- Τσακαλώτος (περί δημοψηφισματικού στόχου) : Αν δεν κάναμε το δημοψήφισμα η κυβέρνηση θα έπεφτε.
- Βαλαβάνη (περί αριστεράς τραπεζικής και συντροφίας) : Την άδικη αυτή επίθεση (των 200.000) την αντιμετώπισα μόνη μου.
- Δραγασάκης (περί  Ιμίων στη διαπραγμάτευση) :  Πρέπει να ευχαριστήσουμε  τους Αμερικανούς ...
- Τσίπρας (περί εκρηκτικής συνέπειας) : Αν δεν δεχόμαστε τη συμφωνία θα ανατιναζόταν το κράτος.
- Τσίπρας (περί τακτικής νίκης) : Η συμφωνία ήταν μια ήττα, αλλά η υποχώρησή μας είναι τακτική.
- Τσίπρας (περί σταλενινισμού ουχί μόνον ως μετωπισμού-γιακωβινισμού αλλ’ κι ως κνίτικου συμβιβασμού) : Οι συμβιβασμοί στην πολιτική είναι απαραίτητοι, όπως λέει κι ο Λένιν.
- Τσίπρας (περί τζάμπα μαγκιάς συντρόφων και γενικότερον) : Μας κάνουν κριτική απ’ τ’ αριστερά εκ του ασφαλούς.
- Κρούγκμαν (περί διάσωσης του κεϋνσιαριστερού νόμπελ) : Υπερεκτίμησα την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ που δεν είχε εναλλακτικό σχέδιο.
- Βαρουφάκης (περί μαρξιστικών νομισματικών, σε μετάφραση) : Φυσικά και είχαμε plan B. Ποια Ραχήλ κι εκτύπωση, bitcoin and hacking.
- Γκαλμπρέϊθ (περί διάσωσης του κεϋνσιαριστερού ναυαγίου) : ...
- Βαρουφάκης (περί διάσωσης της κεϋνσιαριστερής λεβεντιάς) : Προδώσαμε το λαό με το Μνημόνιο.
- Τσακαλώτος (περί ευφυίας στρατηγών) : 2 έξυπνοι άνθρωποι μπορούν να έχουν 2 διαφορετικές στρατηγικές.
- Τσίπρας (περί οικονομολόγων) : οι οικονομολόγοι μας έκαψαν τη γούνα.
- Τσίπρας (περί μνημονιακού μονοδρόμου, περί νομισματικών θεμάτων, περί πλαστών διλημμάτων και περί κουφότυφλων νομισμάτων ) : Το πραγματικό δίλημμα ήταν μνημόνιο με ευρώ ή μνημόνιο με δραχμή.
- Τσίπρας (περί επαναστατικής φαντασίας και φανταστικής οδοποιϊας) : Επανάσταση δεν είναι η δραπέτευση ούτε η δημιουργία μιας φανταστικής πραγματικότητας, είναι να ανοίγεις δρόμους ακόμα κι εκεί όπου δεν υπάρχουν.
- Τσίπρας  (περί εφήμερων λαϊκών ηρώων) : θα μπορούσα να μη συμφωνήσω και να είμαι ήρωας για λίγες μέρες, αλλά η χώρα θα καταστρεφόταν.
- Μαξίμου (περί Κωσταντοπούλας και θεσμικής δικτατορίας του προλεταριάτου) : Συμπεριφέρεται ως δικτάτορας και θεωρεί τον εαυτό της θεσμικό κέντρο του πολιτεύματος ενώ είναι απλά μια λάθος επιλογή.
- Κωνσταντοπούλα (περί πρώτης φοράς αριστεράς) :  Ως δικτάτορας συμπεριφέρεται ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση.
- Γλέζος (περί κομματικής δημοκρατίας και πολυτίμων δώρων και λίθων) : Το Μαξίμου αποφασίζει αγνοώντας κόμμα κι όργανα .... δεν θα τους χαρίσουμε τον ΣΥΡΙΖΑ.
- Τσίπρας (περί αρμενίσματος και πηδήματος θερινού, μετά το ιανουάριο αλητοκνίτικο «εδώ η Ρόδος, εδώ και το πήδημα με την ώθηση του λαού») : Απο πλοίο που πήρε λάθος πορεία δεν πηδάς, μένεις και τη διορθώνεις.
- Τσίπρας (περί λιτοπηδηχτής σποράς) : Ρίξαμε το σπόρο για ένα ευρωπαϊκό κίνημα ενάντια στις πολιτικές της λιτότητας.
- Βαρουφάκης (περί ανοησίας, πτώσεως λίθων και εγέρσεως δικτύων) : Είναι silly ο Τσίπρας να κουβαλάει την πέτρα σαν το Σίσυφο, εγώ θα την άφηνα να πέσει...Τώρα θα ασχοληθώ με τη δημιουργία ενός ευρωπαϊκού δικτύου κατά της λιτότητας.
- Τσακαλώτος (περί λαϊκισμού και ψήφων) : Το δίλημμα μνημόνιο-αντιμνημόνιο είναι λαϊκιστικό, τους το έλεγα και μου απαντούσαν ότι φέρνει ψήφους.
- Λαφαζάνης (περί 3ης Αυγούστου κάλπης) : Οσοι κάνουν εκλογές εξπρές Αυγουστιάτικα, φοβούνται το λαό και θέλουν να τον αποπροσανατολίσουν για να υφαρπάσουν την ψήφο του.
- Λαφαζάνης (περί αντίληψης του βάρους και του λαού) : Οι εκλογές γίνονται εσπευσμένα για να μη γίνει ακόμα αντιληπτό απ’ το λαό  το βάρος του μνημονίου.
- Μίκης (περί αριστερού ελλείμματος της αριστεράς πτέρυγος της αριστεράς) :  Το σύστημα δεν πολεμιέται από τα μέσα όπως νομίζει η ΛΑΕ του Λαφαζάνη.
- Αλαβάνος (περί βλαβερών κι ακινδύνων συντρόφων, εγγυημένα, πλην μικρολαθών ) : Η προώθηση του Τσίπρα ήταν μεγάλο λάθος μου...Ο Λαφαζάνης όμως είναι ένας άνθρωπος που δεν φοβάσαι να τον βάλεις στο σπίτι σου.
- Ανταρσία (περί στρατηγικής ευθυγραμμίσεως αλλά και δημοκρατικομματικής ζυγοσταθμίσεως) : Δεν θα συνεργαστούμε με τη ΛΑΕ γιατί η αντιιμπεριαλιστική-αντικαπιταλιστική γραμμή μας διαφέρει απ’ την αντιμνημονιακή γραμμή της, αλλά και γιατί έχει ηγεμονικές τάσεις.
- Τσίπρας (περί καλής εφαρμογής μειωμένων επιπτώσεων) : Μπορεί κανείς καλύτερα από μας να εφαρμόσει τη συμφωνία μειώνοντας ταυτόχρονα τις αρνητικές επιπτώσεις της στο λαό ;


Δ.Τ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.